pirmadienis, gruodžio 16

gum

    Mano vyras tikras guminukų fanas... jai patiekalas su jais, būtinai bus "palaimintas" :) Guminukai sūryje, pyrage, varškės sūrelyje...ir iki be galo. Tiesa, jis guminukus vadina "lemputėmis", tad štai: 
    neatrastų receptų sekmadieniui - šeštadienio naminiai guminukai... juos trunka padaryti 10 minučių, o jau po pusvalandžio bendro darymo ir stingimo laukimo laiko galima skanauti... aišku, receptas vėl namo sesers ir, man rodos, reiktų ją imti įkalbinėti rašyti apie savo atradimus 

Prireiks:

♥   130 ml vadens 
♥   3 šaukštai želatinos
♥   1 pak. želė
♥   3 šaukštai cukraus
♥   pusė šaukštelio citrinos rūgšties

Kaip paruošti: 

   Želatiną užmerkti vandenyje bei luktelti kol išbrinks, tuomet pakaitinti ir suberti likusius komponentus: želė, cukrų, citrinos rūgštį. Nuolat maišyti ir kaitinti iki kol liks "sekundė iki virimo". Štai kaip ir baigta, viską pilam į turimas formeles, aušinam ir kišam į šaldytuvą. Po 20 minučių jau galima skanauti :) 
    Jei sumanysit išbandyti patariu naudoti silikonines formeles, nes... Man sesė paskolino silikoninę eglučių formelę, o kitus pyliau į savo turimas ledukų formeles... iš silikono patogiau išimti šiuos skanėstus, o va dėl mano kietos ledukų formos kiek nukentėjo "lempučių" įvaizdis. 


4 komentarai:

  1. Gražiai atrodo :) Po sesijos reikės išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai verta :) atrodo gražiai ir tikra garduma. Lėkštės turinys staiga ištirpo :)

      Panaikinti
  2. Puiki idėja! Reiks padaryti,jei spėsiu - valentino vakarui :) Kaip tik turiu silikonines širdelių formeles :)

    AtsakytiPanaikinti