trečiadienis, vasario 22

Apdovanojimas "Stylish Blog' 2012"

Apdovanojimas “Stylish Blog'2012” mane ištiko labai netikėtai. Perskaičiau, pasidžiaugiau, užsiplikiau arbatos ir kadangi mėgaujuosi vieniša popiete, nutariau netempti – iškart padaryti išpažintį.
Visų pirma, dar ir dar kartą dėkui Gėlytei už šį įvertinimą, jaučiuosi, kaip paukštukas prinokusių trešnių medyje... gera gera :}

Septyni dalykai, kurių apie mane nežinote... hm?

1. Mėgstu dramatiškus kraštutinumus. Man negali būti „viduriukų“, nes tada jaučiuosi, kaip sliekas vandenyje (ta prasme, mane ištinka nemalonūs jausmai). Jeigu tai laimė – tai turi būti beribė, jei skausmas – tai sukrečiantis iki požemių. Ankščiau dažnai ieškodavau šių kraštutinumų poreikio prasmės, vėliau mečiau ir suvokiau, kad tik tai, kas GRYNA, gali būti tikra.

2. Netikiu horoskopais, raganomis už 20lt ir bijau čigonių slampinėjančių stoties rajone. Paradoksalu, bet šventai tikiu lemtimi, bei žinau, jog atsitiktinumų nebūna.

3. Mėgstu stebėti ir analizuoti aplinką. Nesvarbu kas tai bebūtų... žmogus, gyvūnas, paukštis ar vėjyje besiblaškantis celofaninis maišelis. Man įdomu kaip, kas, kodėl... todėl važiuodama senu troleibusu, man nėra jokio keistumo, kai galvoje sukasi trumpametražis filmukas apie priešais besiblaškantį vyrą, kuriam ką tik pažiro apelsinai.

4. Esu nepataisoma romantikė. Romantiką įžvelgiu net ten, kur kitas nemato nieko. Romantika mano mintyse išsiplečia iki begalybės. Romantika, kaip ir meilė, turi tūkstančius veidų. Romantiška ir tai, kad rytas keičia užsnūdusią naktį, ir tai, kad vaikinas pataiso merginai sruogą užkritusią ant akių. Romantiška, kai du senyvi vyrukai šnekučiuojasi parke ir, kai apvirsta buteliukas rašalo, romantiška, kai šis rašalas aptaško smalsų katiną, kai autobusas sustoja tarpe stotelių, kad įsileistų vėluojančią moterį... romantiškas ne tiek pats veiksmas, kiek poveiksmis. Įprotis, kad pasaulis elgiasi atžagarei, o ima ir nutinka šis tas mielo – tai aš ir vadinu romantika.

5. Esu pedagogė, tiksliau – dailės mokytoja/keramikė. Tiesa, kol kas mano praktika šioje srityje yra labiau savanoriška, ne kiek oficiali, bet viską darau, kad situacija pasikeistų. Kad gyvenimą siesiu su menais žinau nuo 8-erių metų. Dabar net pačiai, rodosi, keista, jog taip išsirutuliojo mano viziją. Rinkdamasi sritį, žinojau, kad nenoriu vien tik vienos išgrynintos specializacijos, o ir menas tik sau – pakankamai paika. Tad iš trijų užpildytų eilučių: stiklo plastika, grafinis dizainas ir dailės pedagogika, pasirinkau pastarąjį (nors tiesa, tuomet tikėjausi, kad pavyks įstoti tik į vieną ir man nereiks pačiai iki galo priimti sprendimo. Bet nutiko taip, kad įstojau į visas tris ir teko rinktis). Šiandien tuo nė kiek nesigailiu. Dėl galimybės kurti ir mokyti kurti kitus. Nežinau, kaip tinkamiau pasakyti, bet ši profesija man atrodo labai romantiška ;}

6. Mėgstu klausytis prancūziškos muzikos ir prijaučiu 70-ųjų madai, būna - girdžiu, kad turiu gerą skonį, bet negaliu paaiškinti, kodėl greta visko, man dar patinka Silvestras Stalonė (gal dėl jo atsidavimo savo darbui, požiūrio stabilumo ir filmų, kurie man vėl atrodo – romantiški, dėl ankščiau išvardintų priežasčių ).

7. Ir pabaigai... mano humoro jausmas dažnai būna apibūdinamas „nesuvokiamu“, bet žmonėms su manimi linksma. O tokių, kurie dar ir supranta dalykus, iš kurių aš juokiuosi, ant svieto gal kokie du. Plius, po to, kai 18- os metų įsivėriau į liežuvį auskarą, man pasidarė sunku greitakalbe dėstyti mintis retsykiais nesušvepluojant. Tai irgi pakankamai šmaikštu ;}

Tiek apie mane. Dėkui, kad skaitėte.
Ir štai dienoraščiai, kuriems noriu perleisti šį “Stylish Blog'2012” apdovanojimą:

http://cacaobeforebedtime.blogspot.com/
http://ladysteatime.blogspot.com/
http://mirattes.blogspot.com/
http://justinosspalvos.blogspot.com/
http://puribite.blogspot.com/

6 komentarai:

  1. Valio valio :> šį bei tą naujo sužinojau :) O dabar eisiu žiūrėti tavo draugių blog'ų ir skaityti svetimų viešų paslapčiųųųų :>>>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai smagiai suskaičiau. :) Kaip suprantu, dabar turėsiu ir aš sėsti prie klaviatūros ir išduoti šį tą apie save? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. :) Tai po knygų mugės teks paatviraut. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O, skanaus pasibuvimo knygų mugėje ;} Ir nekantriai lauksiu paatviravimo :}

    AtsakytiPanaikinti
  5. man patiko tavo romantikos samprata.:) ypac po visu 'neskaniu' valentino dienos atributu...

    AtsakytiPanaikinti