pirmadienis, gruodžio 16

gum

    Mano vyras tikras guminukų fanas... jai patiekalas su jais, būtinai bus "palaimintas" :) Guminukai sūryje, pyrage, varškės sūrelyje...ir iki be galo. Tiesa, jis guminukus vadina "lemputėmis", tad štai: 
    neatrastų receptų sekmadieniui - šeštadienio naminiai guminukai... juos trunka padaryti 10 minučių, o jau po pusvalandžio bendro darymo ir stingimo laukimo laiko galima skanauti... aišku, receptas vėl namo sesers ir, man rodos, reiktų ją imti įkalbinėti rašyti apie savo atradimus 

Prireiks:

♥   130 ml vadens 
♥   3 šaukštai želatinos
♥   1 pak. želė
♥   3 šaukštai cukraus
♥   pusė šaukštelio citrinos rūgšties

Kaip paruošti: 

   Želatiną užmerkti vandenyje bei luktelti kol išbrinks, tuomet pakaitinti ir suberti likusius komponentus: želė, cukrų, citrinos rūgštį. Nuolat maišyti ir kaitinti iki kol liks "sekundė iki virimo". Štai kaip ir baigta, viską pilam į turimas formeles, aušinam ir kišam į šaldytuvą. Po 20 minučių jau galima skanauti :) 
    Jei sumanysit išbandyti patariu naudoti silikonines formeles, nes... Man sesė paskolino silikoninę eglučių formelę, o kitus pyliau į savo turimas ledukų formeles... iš silikono patogiau išimti šiuos skanėstus, o va dėl mano kietos ledukų formos kiek nukentėjo "lempučių" įvaizdis. 


šeštadienis, gruodžio 14

gray


    Iki kiek galima leisti sau nuklysti į tylą?, užsižiūrėjus į medy tupinčią kuosą... Varnėnas erzina ją, kad ši kažką rakinėja snapu. Cituoju savo užrašus iš ciklo apie nemiego sapnus ir nevalingai nusiviliu nepabaigus etiuto tądien, iškart po fakto. Nes šiandien galiu tepabaigti jį daugtaškiu, tikėdamasi atrasti laiko perpietėmis vėl paklaidžioti aplink jį. Visa, tarsi, padalinta.